Danas dodjela grantova Regionalnog fonda za izazove u Crnoj Gori

Dodjela grantova Regionalnog fonda za izazove u Crnoj Gori (RCF), za najbolje projekte izabrane u okviru drugog javnog poziva, biće organizovana danas u Privrednoj komori (PKCG).

Kroz realizaciju poziva će se unaprijediti infrastruktura ustanova za stručno obrazovanje i obučiti učesnici programa operativnog obrazovanja.

Prisutnima će se obratiti predsjednica PKCG Nina Drakić i ambasador Njemačke u Crnoj Gori Peter Felten, a u ulozi moderatora ispred RCF-a biće koordinator projekta za Crnu Goru i predstavnik Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana 6 (WB6CIF), Balša Ćulafić.

„Ovo je druga faza projekta koju RCF kao finansijski mehanizam sprovodi u zemljama Zapadnog Balkana, uz finansijsku podršku Njemačkog saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), Njemačke razvojne banke (KfW) i Švajcarske agencija za razvoj i saradnju (SDC), a glavni partner na implementaciji projekta je WB6CIF“, navodi se u saopštenju.

Ove godine je od ukupno 123 zainteresovana aplikanta sa područja Zapadnog Balkana sedam prijava stiglo iz Crne Gore, a odlukom Selekcione komisije izabrana su dva najuspješnija projekta koja će na događaju biti predstavljena i kojima će za realizaciju projekata biti dodijeljena sredstva u iznosu od 693 hiljade eura.

Izvor: Mina

Foto: PKCG

NIKŠIĆ PROGNOZA