Damjanović: Pokušaćemo da nađemo razumijevanje od kolega iz Srbije i damo nadu Institutu

Država nema zakonske mogućnosti da uplati 800.000 eura radnicima Instituta Igalo, kazao je ministar finansija u tehničkom mandatu Aleksandar Damjanović, poručivši da bi to bilo nezakonito.

Damjanović se osvrnuo i na najavljeni sastanak sa ministrom finansija Srbije Sinišom Malim, na kome će pokušati da nađu modus da se problem Instituta trajno riješi. 

„Možemo da namirimo makar tekuće troškove. Sa Malim treba da razgovaramo o blokadi, kako bi otklonili taj gorući problem. Pokušaćemo da nađemo razumijevanje od kolega iz Srbije i damo nadu Institutu. Da li je sudbina privatizacija, aranžman sa nekom firmom iz Srbije ili stečaj, to u ovom trenutku ne mogu da kažem. Evidentno je da imamo problem tekućeg poslovanja“, kazao je Damjanović. 

On je kazao da se čeka formalna ponuda (Jugopetrola i presude suda) kako da se zatvori priča oko silosa i u Lipcima i u Bijelom Polju.

„Nadam se da ćemo brzo moći da kažemo da je to završena priča, a onda ćemo moći da govorimo o valorizaciji“, istakao je ministar.

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA