Crna Gora predstavljena u kineskim medijima

Crna Gora, u okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Kine, predstavljena je kao atraktivna turistička destinacija u nekim od najčitanijih kineskih portala, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Objavljeni članci su rezultat aktivnosti NTO i predstavljaju značajan korak ka unapređenju međunarodne vidljivosti i promociji Crne Gore među kineskom publikom.

Jedan od članaka pod nazivom Omiljena mediteranska država Evropljana za odmor – Detaljan vodič za putovanje kroz Crnu Goru, objavljen na jednom od vodećih kineskih portala Sohu, privukao je impresivnih 19 miliona pregleda. Taj članak pruža korisne informacije koje turisti treba da znaju prije nego što krenu na putovanje u Crnu Goru.

„Crna Gora je mala zemlja na jugozapadu Balkanskog poluostrva koja je poznata po prelijepom pogledu na Bokokotorski zaliv i srednjovjekovnim dvorcima. To je jedna od omiljenih destinacija Evropljana za odmor“, piše u članku.

Još jedan vidljiv medijski doprinos ostvaren je putem video snimka pod nazivom Nije bitno koliko su visoke planine, posjeti Crnu Goru da se uvjeriš i sam, koji je objavljen na medijskoj platformi The Paper i broji oko pet miliona pregleda. Taj video prikazuje prirodne ljepote na sjeveru zemlje i mogućnosti koje ova regija pruža tokom zimskih mjeseci.

Takođe, Crna Gora je dobila zapaženu pažnju na najčitanijem kineskom web portalu Sina, u okviru članka pod nazivom Novo iskustvo, susret sa Crnom Gorom koji broji preko 38 miliona pregleda. U tom članku se ističe da će sa otvaranjem novih hotela, avio letovima, jedinstvenim iskustvima i bezviznom politikom putovanje za Crnu Goru tokom naredne godine biti još primamljivije.

„Crna Gora ima više lokaliteta pod zaštitom UNESCO-a, pet nacionalnih parkova, 117 plaža i preko 280 kilometara obale. Prelijepa obala Jadranskog mora, mediteranska klima tokom cijele godine i crnogorska kultura, uz pristupačne cijene u poređenju s evropskim zemljama, čine Crnu Goru obaveznom destinacijom za narednu godinu“, navodi se u članku.

Imajući u vidu značajan uticaj navedenih medija, kao i da objave o Crnoj Gori ukupno broje preko 62 miliona pregleda, očekuje se da će ove promotivne aktivnosti doprinijeti većem broju posjeta sa tog tržišta.

U okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Kine, NTO je predstavila turističku ponudu destinacije na Međunarodnoj turističkoj berzi ITB China, učestvovala na poslovnoj radionicama u Pekingu i Šangaju. Osim toga, u narednom periodu se planiraju studijske posjete medija i turoperatora, u cilju privlačenja turista iz Kine.

Foto: NTO

NIKŠIĆ PROGNOZA