„Crna Gora ima potencijala da napreduje u ekonomiji“

Inovacije i kvalitet a ne kvantitet, kao i i timski duh mogu Crnoj Gori da donesu nove ekonomske šanse, ocijenjeno je na prvoj sesiji Njemačko-crnogorskog poslovnog kluba (DMW) koju je organizovala NLB Banka.

Kako je poručio ambasador Njemačke u Crnoj Gori Peter Felten, Crna Gora ima šansu da bude bolja, modernija i agilnija nego konkurenti u regionu.

„Da bi to ostvarila, treba da bude inovatinija od konkurencije“, kazao je Felten.

On je kazao je da u Crnoj Gori ima dosta neiskorišćenih potencijala, i da treba da se skoncentriše na kvalitet a ne kvanititet.

„Ne na to da bude veća, već da bude bolja od konkurenata. Ako stvari budu išle dobro, mogla bi postati tzv.  hub, ili ulazno čvorište za region Zapadnog Balkana u određenim oblastima“, poručio je on. 

Martin Leberle, predsjednik Upravnog odbora NLB Banke i predsjednik Njemačko-crnogorskog poslovnog kluba u Crnoj Gori je ukazao kako je uvijek potrebno naći pravu kombinaciju između tradicionalnih vrijednosti.

„Pogotovo stariji klijenti žele da dođu u banku i tamo porazgovaraju sa svojom bankarkom ili bankarom“, pojasnio je on. 

On je ponovio da je ključ u timskom radu i posvećenosti.

„Naši zaposleni vode banku kao da je njihova, što na kraju dana ona i jeste“, poručio je on. 

Sanja Gardašević iz digitalne agencije Alicorn govorila je uslugama ove start-up kompanije, i inovativnim gamifikovanim tehnologijama.

„Kada je riječ o inovacijama, ipak se odmaklo u odnosu na ranije periode. Postoji Naučno tehnološki park, Fond za inovacije i zakoni koji podspješuju kompanije da ulažu u startapove“, ukazala je ona. 

Foto: Mediabiro

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA