Ćorović: Uspjeh „Evropa sad 1“ ohrabruje da će nastavak biti uspješan

Poslanik Bošnjačke stranke Jasmin Ćorović smatra da su programi „Evropa sad 1 i 2“ prije svega ekonomski.

– U pitanju je programi premijera Milojka Spajića i njegovog političkog pokreta Pokret Evropa sad. Na tim obećanjima su i dobili najveću podršku i povjerenje građana Crne Gore. Koliko god mi „Program sad 2“ djelovao nedorečeno, moram priznati da je „Evropa sad 1“ dao izvjesne rezultate. To me ohrabruje da će i „Evropa sad 2“ imati određene pozitivne benifite na standard građana. Da li će to biti na onom nivou očekivanja građana na bazi predizbornih obećanja ostaje da se vidi – kazao je on.

Ćorović je istakao da je rekonstrukcija Vlade rađena da bi trajala do kraja mandata i da bi nas uvela u EU.

Ipak, kako kaže, ključno za uvođenje Crne Gore u Evropsku uniju do kraja 2028. godine nisu toliko osluke koliko to koliko ćemo svi raditi na sprovođenju obveza i zadataka koje pred nama postavlja tako značajan projekat.

– Vjerujem da će Vlada, ukoliko se svi njeni konstutuenti budu pridržavali sporazuma i principa, trajati do kraja mandata. Imamo šansu da Crnu Goru uvedemo u EU. Da li ćemo tu šansu iskoristiti na nama je. Odnosno, na svim vladajućim strankama je da li Crna Gora ispuniti sva mjerila i sve ono što se od nas traži kako bismo zatvorili pregovaračka poglavlja i našli se u društvu najrazvijenijih država Evrope. Smatram da je ključno u pogledu uvođenja Crne u Gore u EU, to koliko ćemo vrijedno raditi i ispuniti naše obaveze, a ne to ko će činiti samu Vladu. Svaka vlada ima šansu da uvede Crnu Goru u EU, pitanje je samo njene spremnosti potencijala da ispuni uslove i zatvori sva poglavlja – ističe on.

On smatra da je rekonstruisana Vlada sa Bošnjačkom strankom u njoj mnogo sigurnija da se ostane na putu cilja – a to je ulazak u Evropsku uniju. Ulaskom BS u 44. Vladu došlo je do novouspostavljene ravnoteže, pa je sa manje je moguće da pojedini konstituenti uslovljavaju većinu sa nekim, kako kaže, štetnim odlukama koji bi nas usporili na putu ka EU.

– Kao što sam i kazao, u tome i vidim vrijednost rekonstruisane Vlade, ona je sada otpornija na ovu vrstu izazova i rizika – zaključio je Ćorović.

Foto: Dan/Milovan Novović

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA