Cilj je brendirati Herceg Novi kao porodičnu destinaciju

Herceg Novi spreman je za turističku sezonu. Oko 11 hiljada gostiju sada ljetuje u tom gradu. Iz Turističke organizacije napominju da će i ove godine imati manifestacije po kojima je grad od Skalina prepoznatljiv među kojima su dani muzike, filmski festival, a u najavi je i Family fan festival o kojem će se, kako poručuju iz turističke organizacije tek pričati. Cilj je kažu da brendiraju Herceg Novi kao porodičnu destinaciju.

„Što se tiče priprema možemo reći da su one u svojoj završnoj fazi. Gradske službe su zaista uložile velike napore kako bi se ambijent turističkog Herceg Novog doveo u najbolju moguću situaciju. Možemo reći da su i tvrđave već duži period otvorene i obogaćene dodatnim sadržajima“, kazao je Dalibor Vuković iz TO Herceg Novi. 

Istakao je da su ugostitelji u hotelijeri pripremili odličan sadržaj. 

„Kada prošetate šetalištem možete vidjeti da je posjeta već dosta dobra. Većina plaža je aktivirana i možemo reći da u periodu od nekih 10 dana možemo očekivati pun kapacitet da bude u potpunosti aktiviran“, kazao je Vuković.

Naveo je da je posjeta na veoma dobrom nivou, te da prema posljednjem brojanju stanju z Herceg Novom boravi nešto manje od 11.000 gostiju. 

„Period aprila i maja su bili fantastični i ukazivali su na zagarantovane rekorde kada su u pitanju i posjeta i prihodi“, istakao je Vuković.

Izvor, foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA