„Cijene januar-decembar više za 8,6 odsto u odnosu na isti period prethodne godine“

Poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore, Nikola Milović kazao je da su cijene januar- decembar više za 8,6 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

“Inflacija u prethodnoj godini u potpunosti će poništiti očekivani rast plata za prosvjetare, zdravstvo i državnu upravu”, naveo je Milović na društvenoj mreži X.

Prema njegoim riječima, dok zaposleni u školama, bolnicama, domovima zdravlja i državnoj upravi očekuju rast plata od 10 odsto, inflacija čini svoje.

“Građani očekuju ozbiljnu reakciju Vlade sa suštinskim mjerama i podrškom za očuvanje standarda”, kazao je Milović.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="und" dir="ltr">Inflacija u prethodnoj godini će u potpunosti poništiti očekivani rast plata za prosvjetare, zdravstvo i državnu upravu.<br>👉Dok zaposleni u školama, bolnicama, domovima zdravlja i državnoj upravi očekuju rast plata od 10%, inflacija čini svoje....<br>👉Cijene januar- decembar više za… <a href="https://t.co/I7zx4QmDd8">pic.twitter.com/I7zx4QmDd8</a></p>&mdash; Nikola Milovic (@MilovicNikola) <a href="https://twitter.com/MilovicNikola/status/1747206655312306589?ref_src=twsrc%5Etfw">January 16, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA