Ćeman: Redefinisati i omogućiti drvoprerađivačima ravnopravne uslove za dalji rad i opstanak

Albin Ćeman, poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore obratio se drvoprerađivačima sa sjevera Crne Gore, rekavši da su, upoznavši se sa problematikom koju su u javnom obraćanju iznijeli, mišljenja da sa stanovišta zdravog privrednog poslovanja imaju pravo na nezadovoljstvo.

„Naime, realni sektor, a posebno njegova proizvodna sekcija, predstavlja temelj za opšti drustveni razvoj. Iznad svega zbog pozitivnih posljedica koje razvijena priveda stvara u opštem društvenom kontekstu (od mikroekonomskih do kulturnih).

Finansijske posljedice koje ste predočili moraju se suzbiti, a najefikasniji način je preventivni korak i uspostavljanje ravnopravnih tržišnih uslova“, navodi Ćeman.

Dio koncesione naknade, koji se, kako kaže, kroz tokove državnog novca opredijeljenog Zakonom za lokalne samouprave na sjeveru, njima uplaćuje, nije bez značaja za sjeverne opštine i predstavlja jedan od elementarnih izvora finansiranja.

„Stoga smo mišljenja da narušavanje tržisne zdrave utakmice i stavljanje bilo koga, a posebno malih i mikro preduzeća u podređen položaj, ne doprinosi viziji razvoja sjevera, koja će se temeljiti i na podršci postojecim privrednim društvima koja su i do sada činila privredu sjevera, čuvala je i unaprjeđiivala, koliko su im okolnosti dopuštale.

Stoga smo mišljenja da aktuelne uslove treba redefinisati i omogućiti drvopreradjivačima ravnopravne uslove za dalji rad i opstanak njihovih firmi, a time i omogućiti nesmetanu egzistenciju i radni angažman za preko 450 zaposlenih“, zaključio je on.

Foto: Demokrate

NIKŠIĆ PROGNOZA