Čelanović: CEDIS ponovo vrijeđa našu inteligenciju

Nema odgovornosti nesposobnosnog menadžmenta, niti to ima veze sa par stotina novozaposlenih partijskih saboraca u CEDIS-u, saopštio je generalni sekretar Socijaldemokrata (SD) Crne Gore Miloš Čelanović.

Čelanović je, povodom gubitka koji je ostvarila ta kompanija, kazao da nedavno saopštenje CEDIS-a „djelimično“ objašnjava kako stvari u toj kompaniji stoje.

„Razlika nastala u kupovini struje po većoj cijeni od EPCG-a, a koja ide na štetu CEDIS-a iznosi oko 6 miliona eura (ako se “dobro” računovodsveno računa do 8 miliona eura)“, objasnio je on.

Poručio je da odgovor kompanije ne može biti uticaj „više sile“.

„Dakle, ponovo govorimo o ostvarenim gubicima nekada profitabilne energetske kompanije. Ni manje ni više nego 11,7 miliona“, rekao je Čelanović.

S obzirom da je gubitak 11,7 miliona eura, kako on kaže, nedostoje još oko četiri miliona eura

„Ja ću vam otkriti gdje su. 200 novozaposlenih, a ima ih i više, puta 1400 (koliko iznosi prosjecna bruto plata u cedisu) puta 12 (broj mjeseci u godini, odnosno broj plata) jednako je 3,36 miliona. Ovo do 4 miliona se pojelo i popilo.” dodao je.

Kazao je kako to „vrijeđa inteligenciju“ i izrazio nadu da će jednog dana taj, kako ga on naziva, privredni gigant pričati o pozitivnoj nuli.

Foto: SD

NIKŠIĆ PROGNOZA