Čarapić: Današnjim glasanjem obezbjeđena prosječna plata od 1000 eura

Današnjim usvajanjem tri zakona koje je parlamentu vratio Jakov Milatović, parlamentarna većina obezbijedila je da prosječna plata u Crnoj Gori već u oktobru bude najmanje 1000 eura. Spriječili smo cilj propagandne mašinerije i zloupotrebe pozicija moći da se minimalne zarade građanima ne povećaju na 600 eura, odnosno 800 eura, kazao je Vasilije Čarapić, šef poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad.

“Antivladina koalicija koja po DPS-ovom modelu održavanja građana siromašnim, nije uspjela ni da malicioznim narativima poništi uspjeh dobijanja IBAR-a i zaustavi evropski put. Danas je Vlada Crne Gore usvojila reformsku agendu zahvaljujući kojoj ćemo moći da raspolažemo evropskim sredstvima u iznosu od preko 380 miliona eura”, kazao je Čarapić.

Kako je istakao, današnja poruka vladajuće većine je da od evropskih integracija i poboljšanja ekonomskog položaja građana za nas ne postoji prioritetniji cilj.

“Svakako, žalimo što u ostalim nosiocima ključnih funkcija nema dovoljno razuma da zanemare uskopolitičke razlike i okupe se oko naše progresivne agende”, poručio je Čarapić.

foto: PES

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA