„Bulajić nikog nije pritiskao, UPC je inicirala analizu“

Sadašnji menadžment Uprave prihoda i carina (UPC) nije postupao po zaključku Vlade iz marta ove godine, o kojoj danas pišu pojedini mediji, u vezi sa zahtjevom Hanf Pharme, jer nijesu bili ispunjeni preduslovi da bi se primjenjivala, a o tome smo tada detaljno informisali Ministarstvo finansija, saopšteno je iz UPC.

„Direktor UPC, Vladimir Bulajić je, u dogovoru sa pomoćnicom za Sektor carinske bezbjednosti i kontrole, Irenom Popović odlučio da inicira analizu Forenzičkom centru, upravo da bi se nadležni organi bavili ovim pitanjem. Takođe, lično je informisao nadležne institucije o sumnjivosti ovog slučaja, odnosno zbog čega nije moguća primjena odluke Vlade“, navodi se u saopštenju.

Samim tim, kako navode, jasno je da je netačna informacija koja se danas pojavila u pojedinim medjima da je direktor ove institucije ikog pritiskao ovim, ni bilo kojim drugim povodom.

„Spinovi nezadovoljnih pojedinaca iz UPC koji nezvanično optužuju posljedica su višegodišnje navike da doživotno se ostaje na istim pozicijama bez rezultata, što više nije slučaj. UPC još nema zvaničnu potvrdu da li je riječ o psihoaktivnoj supstanci, a kada dobijemo podatke iz Forenzičkog centra, koji je nadležan za ovu vrstu forenzičkih ispitivanja i analiziranja, preduzećemo i neophodne korake“, zaključili su iz UPC.

Foto: UPC

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA