Borančić: Najveći broj penzionera je ostao zakinut za povećanje penzija

Prethodnih 100 dana Vlade obilježio je buran i izazovan period, naročito finansijski. Vlada nije bila značajni akter u tim aktivnostima. Dali smo šansu, iako nijesmo mnogo očekivali. Mislim da je ona i ispunila ono što smo očekivali, odnosno nije uradila baš ništa. Sve ono što su bila velika očekivanja, njihova obećanja, a na talasu tog populizma je Vlada i formirana, kazao je potpredsjednik Liberalne partije, Ammar Borančić u emisiji “Znam da znaš” na Gradskoj RTV.

Borančić smatra da nijesu uspjeli da ispune obećanja, te da zbog toga danas svjedočimo najavi brojnih štrajkova.

“Svjedočimo uvodu u jedan potpuni haos i urušavanje institucionalnog sistema u Crnoj Gori. To je najbolja slika 100 dana Vlade. Da ne govorimo o onome što je bilo obećanje o povećanju minimalne zarade, povećanju svih penzija… Od svega toga dobili smo samo jedan duboko nepravedan sistem. Dobili smo isključivo povećanje minimalne penzije, a najveći broj penzionera je ostao potpuno zakinut za povećanje penzija. Došli smo do toga da je neko ko je radio cijeli radni vijek da je potpuno izjednačen sa nekim ko ima 15 godina radnog staža. Povećavamo svako povećanje, ali mora biti zasnovano na jasnim projekcijama i analizama”, istakao je Borančić.

Potpredsjednik Liberalne partije smatra da se Vlada ne bavi mjerama koje se odnose na poboljšanje ekonomije i dugoročnom razvoju.

“Svjedočimo da je Crna Gora od lidera kada su u pitanju strana ulaganja, do toga da bilježimo pad od preko 30 odsto direktnih, stranih investicija. To dovoljno govori kakva je Crna Gora postala država i koliko je poželjna za investitore”, kazao je Borančić.

Na pitanje da li je 100 dana bilo dovoljno, Borančić navodi da su sve ovo “Vlade kontinuiteta”.

“Mi nijesmo dobili novi politički proizvod, već samo manje-više promjenu uloga na političkoj sceni. Isti ljudi su bili i u Vladi Krivokapića, pojedini u Vladi Spajića. Imamo promjenu na mjesto prvog čovjeka. Zbog toga mislim da je moglo više da se uradi. Činjenica je da nijesmo dobili promjene”, naveo je Borančić.

foto:Gradski.me

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents