Bogdanović: Nema glasova poslanika Demokrata za ukidanje neradne nedjelje

Neradna nedjelja više nikad neće biti radna, ako o tome budu odlučivale Demokrate. Nema glasova poslanika Demokrata za izmjene Zakona i ukidanje neradne nedjelje i tome ćemo se uvijek suprostaviti, kazao je predsjednik Kluba poslanika Demokrata Boris Bogdanović.

„Odluka o zadržavanju ili ukidanju neradne nedjelje ne zavisi od onih koji mijenjaju svoje stavove u zavisnosti od političkih potreba i izbornih kampanja, pa su ranije bili za ukidanje, a sada navodno protiv ukidanja, već isključivo od poslanika aktuelnog saziva Skupštine, jer je predlogom koji smo čuli predviđeno da se izmjene Zakona o unutrašnjoj trgovini usvoje najkasnije u maju, kako bi se isti mogao primjenjivati od 1. juna i nastupajuće turističke sezone. Mi u odnosu na navedeno pitanje ostajemo principijelni i dosljedni. Nema glasova poslanika Demokrata za pomenute izmjene Zakona i ukidanje neradne nedjelje i tome ćemo se uvijek suprostaviti“, poručio je Bogdanović.

Nedjelja je, kaže on, u kulturnom i tradicionalnom smislu više od neradne nedjelje.

„Nadamo se da će se jednoga dana uspostaviti društveni konsenzus o važnosti odmora i slobodnog vremena, te da će se svi složiti da nedjelja treba ostati dan posvećen porodici, kulturi, tradiciji, zajedničkom odmoru i druženju s najbližima“, zaključio je Bogdanović.

Podsjetimo, i predsjednik pokreta Evropa sad Milojko Spajićkazao je da se protive ponovnom uvođenju radne nedjelje.

Zamjenica generalnog sekretara Unije slobodnih sindikata Ivana Mihailović saopštila je da je Socijalni savjet, koji čine predstavnici reprezentativnih sindikata, reprezentativnog udruženja poslodavca i Vlade, na sjednici 31. marta ove godine, usvojio preporuku o izmjeni i dopuni Zakona o unutrašnjoj trgovini. 

Foto: Skupština

NIKŠIĆ PROGNOZA