Ban: Pomorski saobraćaj će dati u zakup trajekt Morskom dobru

Izvršni direktor Pomorskog saobraćaja Dejan Ban potvrdio je za Pobjedu da će ustupiti u zakup svoj trajekt Morskom dobru.

“Mi ćemo dati u zakup trajekt. Tim činom bi trebalo da se kupi vrijeme do konačnog rješenja ovog problema”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, jasno je da je trajektna linija Kamenari-Lepetane veliki problem, nešto što maltetira građane Boke i Crne Gore i da se mora konačno odgovorno prići svemu.

“I u tom cilju, doduše nevoljno, nerado, napravićemo neki baj-pas. I da vidimo da li premijer ozbiljno misli to što priča. Da li su ovo opet neki štosevi ili ozbiljna želja da se ovaj ozbiljan problem riješi”, naveo je on.

Ban naglašava da sve ovo daleko prevazilazi interese nekog Bana, “nekog Blaža Rađenovića ili bilo kog drugog pojedinca.”

“Jasno je odavno da je problem složen i da naprosto moramo probati rješavati ga. Sadašnji ambijent je prouzrokovao da se odustalo od nekih pritisaka, ucjena, jednostranih i odluka i da će dovesti do nekog rezultata”, zaključio je Ban.

Abazović je ranije danas saopštio da je država voljna da kupi ili iznajmi trajekte od Pomorskog saobraćaja koji su u vlasništvu braće Ban.

“Trajekt ćemo unaprijediti, biće besplatan sve dok servis ne bude na visokom nivou. Nadam se da ćemo i taj cilj da postignemo. Nisu lake procedure oko potencijalne zakupnine”, rekao je Abazović novinarima.

Prema njegovim riječima ako ima volje, Vlada je spremna na saradnju sa Pomorskim saobraćajem.

Foto: Gradski.me

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA