Asanović: Struja nestala zbog poremaćaja regionalnih razmjera za koji se još ne zna uzrok

Izvršni direktor Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) Ivan Asanović zvanično je kazao „Vijestima“ da je usljed poremećaja regionalnih razmjera došlo do nestanka napona u na teritoriji cijele Crne Gore, osim sjevera, kao i do ispada i beznaponskih stanja većih razmjera došlo je i u zemljama okruženja – Albanija, Bosna i Hercegovina i značajan dio Hrvatske.

„Uzrok jos nije poznat, a CGES u saradnji sa kolegama iz okruženja radi na rješavanju problema i obezbjeđenju napajanja enenergijom svih potrošača u Crnoj Gori“, rekao je Asanović.

On je pojasnio da je primarni cilj je da se podigne i uspostavi normalan rad prenosne mreže i intekonekcija.

„A uporedo sa kolegama iz CEDIS-a se obezbjeđuje postepeno napajanje svih postrošača u Crnoj Gori“.

Zbog ispada na mreži bez napajanja električnom eneregijom je skoro cijelo područje Crne Gore, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).

Iz CEDIS-a su kazali da je struja nestala zbog ispada na mreži Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES).

Električna energija se vratila u dio Podgorice.

Kako prenose regionalni mediji bez struje su i veći dio Dalmacije i značajan dio Bosne i Hercegovine, uključujići i Sarajevo, Zenicu i Banja Luku.

„Slobodna Dalmacija“ piše da su bez struje ostali Split, Šibenik, Omiš, Makarska, Dubrovnik, Zadar i brojna hrvatska ostrva.

Albanski „Gazeta shqiptare“ javlja da su i brojni gradovi u toj državi ostali bez struje, uključujući Tiranu, Drač, Skadar, Sarandu…

Foto: CGES

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA