Aleksandar Božović, v.d. direktora Deponije

Odbor direktora Deponije predložio je Aleksandra Božovića, funkcionera Demokrata, za vršioca dužnosti izvršnog direktora preduzeća. Predlog će biti upućen odboru za izbor i imenovanje na razmatranje i ukoliko dobije saglasnost biće upućen odbornicima na saglasnost. Božović će na ovoj funkciji zamijeniti Arsenija Boljevića kojem 1. oktobra ističe mandat, a koji je kadar bivše vlasti.

Da je predložen za v.d. direktora Deponije za „Dan“ je potvrdio upravo Božović. On navodi da ima 20 godina iskustva u privrednim društvima, od čega preko deset godina na rukovodećim pozicijama.

– Moj cilj biće konsolidacija kompletnog društva sa inovacijama i novim tehnologijama i bolje korišćenje komunalnog otpada u svrhu reciklaže. Očekujem pomoć ne samo Glavnog grada nego i državnih institucija kao šti su Eko fond i Ministarstvo ekologije. U fokusu će biti i naplata potraživanja kao i da se odradi nova komercijalna politika – rekao je Božović.

Sa druge strane, Vodovod i kanalizacija raspisao je oglas za izbor izvršnog direktora preduzeća. Ovim preduzećem od početka jula kao v.d. izvršnog direktora rukovodi Ratko Vujović. Da li će se prijaviti na oglas juče od Vujovića nismo uspjeli da saznamo jer nije odgovarao na telefonske pozive „Dana“. Kako saznajemo gradska uprava nije previše raspoložena da Vujović ostane na čelu preduzeća između ostalog mu zamjeraju predlaganje izmjene aneksa kolektivnog ugovora preduzeća kojim bi se v.d. izvršnom direktoru povećao koeficijent zarade sa 13,50 na 16,20. Vujoviću se zamjera i to što je 29. avgusta došlo do incidenta na vodoizvorištu Mareza kada je potrošačima Danilovgrada i Veljeg brda distribuirana nehlorisana voda zbog čega je Sanitarna inspekcija kaznila i preduzeće i njega kao odgovorno lice u preduzeću.

Kandidat koji bude konkurisao za ovo mjesto mora imati pet godina radnog iskustva na poslovima rukovođenja odnosno na drugim poslovima koje zahtijevaju samostalnost u radu. Oglas je raspisan 22. septembra, a kandidati dokumentaciju mogu predavati u roku od 15 dana.

Foto: Demokrate

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA