Air Montenegro proširuje flotu za ljetnju sezonu naredne godine

Nacionalni avio-prevoznik, Air Montenegro, u cilju dočekivanja ljetnje sezone u punom kapacitetu, proširuje flotu avionom Airbus A320.

Kompanija je 16. oktobra raspisala javni poziv za najam aviona za predstojeću ljetnju sezonu, a danas je potpisan i ugovor o zakupu između nacionalnog avio-prevoznika Air Montenegro i hrvatske kompanije Trade Air.

„Riječ je o evropskom operatoru, sa značajnim referencama u oblasti pružanja ACMI usluga (iznajmljivanje aviona, posade, održavanja i osiguranja) i charter saobraćaju“, navodi se u saopštenju.

Avion, kapaciteta 180 sjedišta u dualnoj konfiguraciji biznis i ekonomske klase, je iznajmljen u wet lease, odnosno, sa posadom.

Airbus A320 kompanije Trade Air će biti angažovan u periodu ljetnje IATA sezone, počev od 1. aprila do 31. oktobra naredne godine, na destinacijama sa kojih se očekuje povećana tražnja putnika za Crnom Gorom kao turističkom destinacijom.

„Riječ je o destinacijama u redovnom saobraćaju kompanije u Francuskoj – Pariz, Nant, Lion, kao i u Turskoj za Istanbul, dok su u charter saobraćaju planirani letovi ka nizu destinacija u Evropi i Bliskom istoku“, napomenuli su iz kompanije.

Uključivanje pomenutog aviona u saobraćaj kompanije Air Montenegro će, kako je ocijenjeno, doprinijeti povezivanju Crne Gore sa svijetom i ostvarivanju povoljnih rezultata ukupne turističke privrede zemlje.

Foto: Air Montenegro

NIKŠIĆ PROGNOZA