Adžić: Ministarstvo finansija potvrdilo da smo zaustavljanjem šverca cigareta državi donijeli 100.23 miliona eura

„Ministarstvo finansija je juče potvrdilo da je zahvaljujući borbi prethodnih vlada u kojima je ključnu ulogu protiv šverca cigareta vodio gospodin Abazović, gotovo cjelokupno tržište duvanskih proizvoda vraćeno u legalne tokove, što je bio jedan od ključnih prioriteta koje smo obećali građanima“, saopštio je poslanik Građanskog pokreta URA i ministar unutrašnjih poslova u Abazovićevoj Vladi Filip Adžić.

On je istakao da je država u toku 2023. godine od akciza na duvanske proizvode naplatila 100.23 miliona eura, što je dosadašnji rekord i za 120 odsto veći iznos u odnosu na 2019. godinu kada je naplaćeno svega 46.3 miliona i 2020. godinu kada je naplata bila još manja i iznosila 45.5 miliona, i da to potvrđuje izvještaj Ministarstva finansija.

„Da je šverc cigareta u periodu Abazovićeve Vlade bio klinički mrtav potvrđuje i podatak da je legalnim kanalima prodato 6,7 odsto više cigareta nego u 2022. godini u kojoj je takođe zabilježen značajan rast legalne prodaje cigareta“, poručio je Adžić.

On je zaključio i da bez obzira na politička mimoilaženja sa Vladom premijera Spajića, od rezultata i istine se ne može pobjeći i objavljeni podaci Vlade Crne Gore predstavljaju za URU veliku satisfakciju i potvrdu njihovog uspješnog rada.

foto:URA

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA