(VIDEO) Abazović: O novcu za Željezaru od EPCG na jednoj od narednih sjednica Vlade

Neophodnih 6,5 miliona eura za pokretanje proizvodnje čelika u EPCG Željezara Nikšić Vlada će razmatrati na jednoj od narednih sjednica. To je danas prilikom posjete Nikšiću kazao premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Pomenuti iznos Željezari treba da uplati majka firma- Elektroprivreda Crne Gore (EPCG). Abazović je kazao da je u tom domenu samo u pitanju procedura.

„Mi imamo zahtjev od Željezare samo što treba informaciju da pripremi Ministarstvo finansija. Procedura je u pitanju. Bord direktora EPCG je podržao Željezaru u kontekstu investicija, samo da se razumijemo da nije stvar zbog neke potrošnje nego u kontekstu stvaranja investicija da bi oni mogli da kupe repromaterijal koji će se onda prerađivati do gotovog proizvoda. Mi samo treba da damo saglasnost na jednoj od narednih sjednica“, rekao je Abazović.

On je odgovarao na pitanja novinara i vezano za gradnju Hidroelektrane „Komarnica“ za koju u smjernicama UNSCO-a „nema mjesta“. Kako je rekao, Vlada na čijem je čelu od početka je protiv tog projekta.

Biljana Brašnjo

foto/video:RTNK

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA