Abazović i Milatović na Western Balkans ESG samitu

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović i premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović prisustvovaće  Western Balkans ESG Samitu, koji se od 26. do 28. aprila održava u Porto Montenegru.

Kako je saopšteno, samit će okupiti zvaničnike zemalja Zapadnog Balkana, predstavnike brojnih evropskih institucija, vodeće svjetske biznis lidere iz privatnog sektora, kao i brojne prepoznate stručnjake u oblastima ESG standarda, inovacija i održivog razvoja. 

Navodi se da će Western Balkans ESG Samit će 27. aprila zvanično otvoriti Milatović i „dati poseban naglasak razvoju regiona i zemalja Zapadnog Balkana u oblasti zelene tranzicije, inovacija, održivog razvoja i odgovornog korporativnog upravljanja, kao i bržeg ekonomskog rasta Crne Gore i regionalne ekonomske saradnje na putu EU integracija“. 

Poslednjeg dana Samita, u petak, 28. aprila, kako je najavljeno, učesnicima će se obratiti Abazović koji će se osvrnuti na ostvarene ekonomske rezultate i značaj snažnije privredne saradnje zemalja Zapadnog Balkana u kontekstu poštovanja standarda održivog poslovanja I procesa zelene tranzicije. 

Navodi se da će ESG Samit okupiti preko 400 uglednih zvanica: predstavnika vlada i međunarodnih institucija, te lidera poslovnih zajednica regiona i svijeta.

“Samit će pružiti platformu za konstruktivni dijalog o zelenoj tranziciji regiona, prilikama za privlačenje investicija, kroz primjenu ESG standarda i razvoj zelenih inovacija i tehnologija. Posebno nam je drago i čast što na ovom regionalnom putu razvoja imamo podršku Vlade Crne Gore, te smo stoga izuzetno ponosni što će skupu prisustvovati gospodin Milatović i gospodin Abazović”, istakla je Biljana Braithwaite izvršna direktorica Sustineri Partners, jednog od organizatora samita.

ESG Samit Zapadnog Balkana, posvećen temama životne sredine, održivom razvoju i odgovornom upravljanju, organizuju konsultantska kompanija Sustineri Partners i Porto Montenegro, pod pokroviteljstvom Vlade Crne Gore, a uz regionalnu medijsku podršku Bloomberg Adria. 

Foto: Vlada

NIKŠIĆ PROGNOZA