Abazović: DRI potvrdila da smo ostavili 204 miliona eura u kasi i platili 95 miliona eura dugova

Državna revizorska institucija (DRI) potvrdila je da smo ostavili 204 miliona eura u kasi i platili 95 miliona eura dugova, istakao je predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović povodom Izvještaja o reviziji predloga Zakona o završnom računu Crne Gore za 2023. godinu.

On je rekao da je DRI dostavila poslanicima Izvještaj finansijskog poslovanja dvije Vlade za prethodnu 2023. godinu i da je ta institucija napravila presjek na datum 31. 10. 2023, kada je izvršena primopredaja vlasti, odnosno kada je napustio kabinet premijera, a Milojko Spajić preuzeo vođenje nove Vlade.

“Pošto sam imao priliku da kao premijer vidim prelimirani izvještaj, nisam izlazio javno sa podacima. Sada su oni postali zvanični i dostupni su svima, pa je stoga vrijedno prokomentarisati najvažniju stavku koja je i “lična karta” rada 43. Vlade”, istakao je Abazović dodajući podatke koji se mogu naći na 41. strani gore pomenutog dokumenta.

“Vlada koju sam vodio ostavila je 204.970.218,14 eura suficita u budžetu, za 95.427.137,06 eura umanjila državna dugovanja time što smo platili dugovavnja iz prethodnog perioda, za 111.300.904,34 eura uvećala gotovinske depozite”, kazao je Abazović.

Abazović tvrdi da će se teško u narednih 10, pa i više godina ponoviti ovi rezulate za samo godinu dana.

“Smatram ovo najboljom potvrdom rada 43. Vlade, ponosan sam na sve urađeno, zahvalan svim kolegama na zajedničkom učinku i dokazu da kada se predano radi na častan i pošten način, rezulatati ne mogu izostati. Ovome obavezno moramo dodati činjenicu da Vlada koju sam vodio nije državu zadužila niti jedan cent, pa samim tim ovaj rezulat zvuči zaista nestvarno i nevjerovatno”, naglasio je Abazović.

Abazović konstatuje da su određene nepravilnosti koje se pominju u Izvještaju pitanje za novu vlast.

“Šta se desilo u periodu novembar-decembar 2023. godine i zašto je došlo do neizvršavanja obaveze Poreske uprave, koja je morala biti završena do 31. marta 2024. godine, pitanje je na koje oni treba da odgovore”, istakao je Abazović.

Foto: GP URA

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA