Abazović: Da se javnosti izvine oni koji su širili priču o bankrotu države

Ekonomski rezultati i suficit u budžetu za prva četiri mjeseca od 113,2 miliona koji je 13 odsto veći od plana pokazuju da je Ministarstvo finansija odradilo i lavovski dio posla tako da bi pojedinici koji su širili priče o negativnom scenariju i bankrotu države trebalo da se izvine javnosti.

Ovo je poručio sa sjednice Vlade premijer Dritan Abazović.

„Predložili smo rebalans budžeta jer su prihodi veći od planiranih i Ministarstvo finansija je uradilo u prethodnom periodu lavovski dio posla. Dobro je da više ne postoje priče o nekim negativnim scenarijima u Crnoj Gori i bilo bi ljekovito da ako neće biti negativnog scenarija da se neko izvini jer ne možete ljude da neistinama pumpate zarad nekih interesa, ne znam kakvih ali sigurno ne državnih i da to tek tako prođe“, poručio je Abazović.

On je kazao da su ekonomski parametri države „nikad bolji“ i da „taj tempo treba sačuvati“.

Abazović je podsjetio na prošlonedjeljni skup na Luštitici kome je prisustvovalo po 16 ministara i guvernera iz različitih zemlja sa predstavncima Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke.

„Imao sam osjećaj ponosa kako ljudi iz sfere finansija pričaju o Crnoj Gori. Tako da na svakom mjestu treba da se kaže istina i ona je ljekovita za našu stvarnost“ poručio je Abazović.

Priče o bankrotu javnih finansija u prethodnom periodu su širili lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić i član te partije Branko Krvavac.

Oni su na konferenciji za novinare u aprilu poslali poruke u javnosti da će državna kasa u junu biti prazna, da slijedi bankrot i da država neće imati novca da izmiruje svoje obaveze.

Izvor: Vijesti

Foto: Vlada CG

NIKŠIĆ PROGNOZA