Zemljotres 4,3 Rihtera sjeverozapadno od Nikšića

Zemljotres jačine 4,3 Rihtera večeras je registrovan u 21.07 sati na 30 kilometru sjeverozapadno od Nikšića, a 75 kilometru od Podgorice.

Evropsko-mediteranski seizmološki centar objavio je da je zemljotres pogodio Crnu Goru u 21. 07 sati.

Na sajtu crnogorskog Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju piše da je registrovan zemljotres srednje jačine sa epicentrom na 4 kilometra zapadno od Čarađa. Jačina je iznosila 4,3 stepena po Rihteru.

„Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 13 kilometara“, navode na sajtu.

Na osnovu numeričkog modela promjene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres je, kako navode, mogao izazvati manje materijalne štete u epicentralnom području.

Nedavno, sredinom marta, zemljotres jačine 5,4 stepeni prema Rihteru pogodio u 4.06 sati zapad naše zemlje, granično područje uz Bosnu i Hercegovinu.

Epicentar tog zemljotresa bio je na pet kilometara od mjesta Čarađe u opštini Nikšić. Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 14 kilometara.

Nakon prvog jačeg potresa u četvrtak ujutro, uslijedila je serija od oko 30 slabijih. Taj zemljotres je napravio materijalnu štetu u nekoliko sela na Goliji.

Foto: ZHMS

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA