Zeković: Gradske vlasti da reaguju na trovanje pasa

Aleksandar Saša Zeković, samostalni odbornik u Skupštini Glavnog grada Podgorice i član nadstranačkog pokreta Građanska inicijativa “21. maj”, pozvao je gradske vlasti da hitno da reaguju povodom najnovijeg primjera trovanja pasa u Podgorici.

“U naselju City kvart je bačen otrov od kojeg već danima stradaju psi koji, iako na ulici, su bili vakcinisani i sterilizovani i potpuno bezopasni po stanovnike. Sa jednom monahinjom jutros sam sklonio leševe sa lokacija kojima se kreću građani na zelene površine i pozvao gradske službe da ih uklone. Životinje ne zaslužuju ovakvu patnju i smrt i nijesu odgovorni što su na ulici”, ističe Zeković.

Kako je naveo, rješavanje problema napuštenih i životinja koje žive na ulici njihovim trovanjem je nehumano i predstavlja krivično djelo i protivno je svim istinskim vjerskim uvjerenjima.

“Svi koji se bave pružanjem pomoći životinja, kada se dogode ovakvi situacije, suočavaju se sa stanjem emotivne i mentalne iscrpljenosti i nespomoćnosti što se odražava i na njihovo zdravlje i kvalitet života”, kazao je Zeković.

Predložiće da su na nivou Skupštine Glavnog grada osnuje posebna odbornička grupa podrške zaštiti životinja kako bi se podržao, unaprijedio i kvalitetnije pratio rad nadležnnih gradskih službi i pružala podrška nevladinim organizacijama i građanima koji brinu o životinjama.

“Pozivam nadležne da reaguju krivičnim prijava, informativnim kampanjama i kvalitetnijom komunikacijom sa javnošću kako bi se unaprijedila svijest, empatija i odgovornost prema životinjama”, naveo je Zeković.

NIKŠIĆ PROGNOZA