Završen sedmi Ljetnji vojni kamp, najboljima nagrade

U kasarni ,,Breza“ u Kolašinu zvanično je završen Ljetnji vojni kamp za mlade, koji već sedmi put organizuju Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Kako su kazali, kamp je trajao dvije nedjelje, a realizovan je u okolini Kolašina i na Štitarici.

,,Za najbolje polaznike ovogodišnjeg Ljetnjeg vojnog kampa izabrani su Pavle Gocevski, Strahinja Bajović i Marija Lalić. Oni su sa još 40 srednjoškolaca iz Crne Gore i Sjeverne Makedonije, prošli dio vojničke obuke, koja je obuhvatala preživljavanje u prirodi, alpinizam, rafting, sanitetsku obuku, kao i mnoge druge vještine koje treba da posjeduje svaki vojnik“ navodi se u saopštenju. 

Diplome najboljim polaznicima uručio je direktor Direktorata za ljudske resurse Ministarstva odbrane, pukovnik Velibor Bakrač, istakli su iz Ministarstva odbrane.

“Nadam se da ste osjetili što znači nositi uniformu Vojske Crne Gore, biti dio sistema u kojem su timski rad, požrtvovanost i solidarnost, osnova za postizanje viših ciljeva. Siguran sam da ste učešćem u raznovrsnim aktivnostima stekli vještine koje vam ne bi bile dostupne u svakodnevnom životu, ali koje će vam upravo tu i služiti“, istakao je pukovnik Bakrač. 

On je naglasio da je ponosan na zalaganje polaznika, njihovu motivisanost i posvećenost i izrazio nadu da će neko od učesnika Kampa svoj karijerni put graditi u uniformi Vojske Crne Gore.

Prvoplasirani Pavle Gocevski kazao je da mu je motiv za učešće na Ljetnjem vojnom kampu bio sticanje prijateljstava i druženje, ali da sada ima želju da jednog dana stane u stroj kao profesionalni vojnik.

Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore

NIKŠIĆ PROGNOZA