Završen prvi dio manifestacije „U igri i znanju bez granica“, pobjednik OŠ „Mileva Lajović Lalatović“

Učenici OŠ ” Mileva Lajović Lalatović” pobjednici su manifestacije “U igri i znanju bez granica” za sjevernu regiju čime su se plasirali u finale državnog takmičenja koje je planirano za jesen kada će se održati i takmičenje osnovaca škola južne i centralne regije iz kojeg ćemo dobiti i drugog finalistu koji će snage odmjeriti sa pomenutom školom iz Nikšića.

Na manifestaciji su učešće uzele škole iz Nikšića, Šavnika, Žabljaka, Pljevalja, Bijelog polja, Plava, Rožaja, Petnjice, Mojkovca i Kolašina.

Zahvaljujući partnerstvu sa opštinama iz kojih dolaze škole i pokroviteljstvu brojnih sponzora i državnih institucija više od 200 djece uzrasta petog razreda je uživalo u savladavanju prepreka kriz pet igara spretnosti i znanja, kao i u druženju i osvajanju brojnih poklona sponzora manifestacije.

Pored slatkiša, djeca su osvajala školski pribor, lopte za škole i priznanja.

U velikom finalu djecu očekuju medalje i pehari kao i glavna nagrada LCD televizor koji će olakšati obrazovanje u školi pobjednici.

Zdravlje djece je prioritet, a bitan aspekat zdravlja je fizička aktivnost.

U cilju promocije zdravih stilova života, a podstaknuti željom da svoj djeci, bez diskriminacije, ponudimo mogućnost da učestvuju u, besplatnom, zabavno/sportskom takmičenju, osmislili smo ovaj koncept koji je koristan svima:

– Djeca se takmiče, zabavljaju, osvajaju medalje, diplome, slatke pakete

– Škole i nastavnici učestvuju u vannastavnim aktivnostima i obezbjeđuju rekvizite za nastavni proces.

Foto: „U igri i znanju bez granica“

NIKŠIĆ PROGNOZA