Završen deseti ciklus programa „Brižne porodice“: Roditelji unaprijedili odnos sa djecom

U javnoj predškolskoj ustanovi „Đina Vrbica“ završen je deseti ciklus besplatnog dvanaestosemičnog programa „Brižne porodice“, za roditelje djece uzrasta od dvije do devet godina, saopšteno je iz te predškolske ustanove.

Program je, kako kažu, namijenjen roditeljima koji žele da unaprijede roditeljske kompetencije i komunikaciju i stvore kvalitetan odnos sa djetetom, ali i da nauče da riješe problemske situacije na adekvatan način.

„U našoj Ustanovi smo imali tri grupe polaznika. Susreti su bili organizovani jednom sedmično u trajanju od dva sat“, naveli su.

Prema nihovim riječima, iz te predškolske ustanove su poslednjih godina posebno ohrabrivali očeve da pohađaju radionice.

„Tako je po prvi put u grupi kod vaspitačica i facilitatorki programa Irene Badnjar i Vesne Medenice bilo sedam očeva, koji su zajedno sa još četiri majke dobili diplome za uspješno sproveden program“, dodali su.

Kazali su kako su svi roditelji bili zadovoljni efektima programa, ističući da su naučili mnoge stvari koje su primjenjivali tokom poslednjih 12 sedmica, a što je, smatraju, dovelo do značajnog napretka u odnosu sa njihovom djecom.

„Poslednjoj radionici prisustvovale su direktorica JPU „Đina Vrbica“ Bojana Razić, državna sekretarka Ministarstva prosvjete Milijana Jelušić i predstavnica iz Unicefa, koordinatorka programa „Brižne porodice“ Ida Ferdinandi“, rečeno je iz JPU „Đina Vrbica“.

Foto: JPU Đina Vrbica

NIKŠIĆ PROGNOZA