Zaposleni u Institutu „Igalo“ četiri mjeseca nisu primili platu

Zaposleni u Institutu „Dr Simo Milošević“ u Igalu najavili su protestno okupljanje za 1. maj, Međunarodni praznik rada. Predsjednica sindikata Marija Obradović istakla je da je situacija u ustanovi alarmantna, jer radnici već četiri mjeseca nisu dobili plate, dok im iz Vlade poručuju da nikakvu pomoć ili pozajmicu neće uputiti ovoj zdravstvenoj ustanovi.

„Protest će simbolično biti održan na Praznik rada, u organizaciji Sindikata Instituta i Unije slobodnih sindikata, a uz podršku mnogobrojnih sindikalnih organizacija iz Crne Gore. Situacija je kritična do te mjere da su radnici gladni i odgovorno tvrdim da tako i jeste. Okupljanje je planirano u podne na parkingu kod druge faze Instituta, odakle će se povorka kretati magistralom do prve faze, gdje će se okupljenima obratiti predstavnici nekoliko sindikata“, kazala je dr Obradović.

Poručila je da odbrana Instituta nije moguća bez građana, od kojih na ovom okupljanju očekuju da se odazovu u što većem broju.

„Moram da kažem da smo do sada stvarno imali podršku građana i Herceg Novog i Crne Gore, ali nam je u ovom trenutku jako potrebno da budu tu. Za većinu je 1. maj neradni dan, pa će ljudi imati priliku da prošetaju i pomognu nam. Vrlo dobro znamo koliko Institut znači opštini Herceg Novi i šta bi se dogodilo da i posljednja u nizu velikih firmi propadne, kao što se to dogodilo sa HTP „Boka“, Brodogradilištem i slično“, poručila je dr Obradović, uz opasku da bi gašenje Instituta značilo i gašenje Herceg Novog.

Izvor: DAN

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA