„Zabrinjavajući podaci o padu broja stanovnika i povećanju broja nezaposlenih u Beranama“

Dramatični podaci o padu broja stanovnika i povećanju broja nezaposlenih treba da zabrinu svakog građanina našeg grada, kazala je predsjednica Opštinskog odbora DPS Berane Lidija Kljajić.

Prema njenim riječima, konstantni izgovori čelnika lokalne uprave da je država kriva i da snosi najveću odgovornost za ovakvo stanje su degutantni.

„Koji su to potezi, projekti, odluke koje je u prethodnih 10 godina lokalna uprava napravila da bi promijenili ove katastrofalne negativne trendove u Beranama? Nema ih! Poređenja radi 31.12.2012. godine broj nezaposlenih u Beranama je bio 1.896, a 31.12.2023. godine je iznosio 4.248 nezaposlenih, a od 2017. godine je i negativan prirodni priraštaj. Toliko o radu i brizi za grad i njegove stanovnike, a usta su uvijek puna obećanja, praznih naravno“, navodi Kljajić.

Ona ističe da je „sramno odvajanje iz državnog Budžeta za Berane još jedan pokazatelj nesposobnosti čelnika lokalne uprave“ da, kako dodaje, naprave i ponude razvojne projekte koje bi država finansirala a koji bi za posljedicu imali otvaranje novih radnih mjesta, dovođenje investitora, pad nezaposlenosti i iseljavanja.

„Jedina vizija razvoja je rasprodaja opštinske imovine koju koriste, ne za razvoj, nego za potrošnju i isplatu ličnih dohodaka i ugovora o djelu, sa samo jednim ciljem zadržati fotelje dok im ne stigne karta u jednom pravcu uhljebljenja na funkcije u Podgorici. Naravno, kao posljedica takvog odnosa prema lokalnim obavezama, imamo ekonomsko, demografsko, sportsko, kulturno urušavanje grada. Pozivamo čelnike lokalne uprave da se okanu politikanstva, populizma, nacionalističke retorike i vođenja računa o pitanjima koja su van njihove nadležnosti i da se svi zajedno udružimo kako bi predložili rješenja koja bi ovo beransko sivilo pokrenula sa mrtve tačke“, ističe ona.

Kljajić navodi da Demokratska partija socijalista, sa svojim ljudima, „stoji na raspolaganju svim dobronamjernim u lokalnoj upravi i u gradu, da zajedno sjednemo i dogovorimo poteze u pravcu ekonomskog ozdravljenja privrede Berana.“

Foto: DPS

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents