Žabljak: Vandali lomili svjetiljke u gradskom parku

Vandalskim činom, zasad nepoznatih vinovnika prethodne večeri polomljeno je više stubova rasvjete diječijeg igrališta u centru Žabljaka.

Neskriveno rezigniran i razočaran bio je danas prvi čovjek Opštine Radoš Žugić, koji je sa potpredsjednikom Darkom Šljivančaninom obišao nedavno otvoreni objekat koji je obradovao građane, posebno najmlađe.

“U kakvom mi društvenom ambijentu obitavamo? Na kojim to načelima i principima svoje stavove gradi naša omladina?

 Kakav treba da budeš čovjek pa da ne voliš svoj grad? Zar je toliko teško prihvatiti nešto lijepo i svima korisno?

Vandali su u toku noći polomili dio svjetiljki u našem novom gradskom parku.

Zamislimo se nekad. Prije nego što počnemo da svakoga krivimo za sve. Da li je možda do nas samih?”, napisao je na svom Fejsbuk profile Radoš Žugić.

Njegova objava na društvenoj mreži, veoma brzo izazvala je desetine komentara. Negativnih i ali sa različitim analizama i motivima. Svi osuđujući ali i nekoliko onih sa političkom konotacijom, diskretno okrivljujući “protivnike” vladajuće političke strukture u gradu pod Durmitorom.

Uz krivicu ukupnog ambijenta u kome svi živimo, mnogi rješenje vide u postavljanju nadzornih kamera i primjeni davno primjenjivani represivnih mjera prema izvršiocima.

Poligon je izgrađen jesenas i koštao je oko 30.000 eura. Lociran je na mjestu na kome je prije dvije decenije izgrađeno igralište te namjene i sličnog mobilijara. Kako ovog puta tako i tada, mobilijar je cjelokupan “prenoćio” a već ujutro nedostajala je ljuljaška za najmlađe.

Foto: Antena M

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents