Za sve polumaturante škole u Župi obezbijeđena besplatna ekskurzija

Svi polumaturanti Osnovne škole (OŠ) “Dušan Bojović” iz Župe nikšićke u subotu ujutro kreću na besplatnu ekskurziju koja im je obezbijeđena zahvaljujući aktivnostima predsjednika Savjeta mjesne zajednice Župa Nikšićka Dragoljuba Radulovića i Savjeta roditelja te škole.

Svršeni osnovci, njih 39 tokom nekoliko dana obići će Srbiju i Bosnu i Hercegovinu.

“I ove godine, kao i pet predhodjih ova lijepa akcija Savjeta mjesne zajednice  je okupila  niz privrednih subjekata,  roditelje i pojedince što šalje jedinstvenu poruku da zajedništvo može pobijediti svaku prepreku, jer zaista je izazov u ovim vremenima obezbijediti oko 6.300 eura, koliko je trebalo da svako dijete ode na ekskurziju, istakao je Radulović.

Savjet Mjesne zajendice Župa posebnu zahvalnost upućuje privrednim društvima koja iz godine u godinu podržavaju njihove aktivnosti, prepoznajući u njima dobru i iskrenu namjeru. Besplatnu ekskurziju za župske polumaturante ove godine pomogli su  Uniprom metali, Seed capital partners, Nikšićki mlin, Nikšički mlin 1951 d.o.o, Mehanizacija i programat, Manda prevoz, Naše voće, Zeta Mine, Lisina,  Ramel,  Gradnja inžinjering, Crveni krst Nikšić, Sava osiguranje, Abacus, S.T.R. MSD, Bato Lalatović.

“Kroz ovu aktivnost željeli smo da da svako dijete završne godine osnovne škole dovedemo u isti položaj i damo im podstreka za dalje životne prepreke, kao i da im pošaljemo poruku da i oni u svom daljem bitisanju kroz svoje djelovanje iskažu spremnost da promovišu i unaprijede našu Župu. Savjet Mjesne zajednice će i u narednom periodu nastojati da akcenat svoga djelovanja bude u interesu najmlađe populacije, jer bez njih naše mjesto nema budućnost”, kazao je Radulović.

foto:zupa.today

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA