Vuković: U vama vidim buduće odbornike i poslanike, koji će snažno zastupati interese Nikšića

Predsjednik Skupštine opštine (SO) Nikšić, Nemanja Vuković, u sali I SO, upriličio je prijem za članove „Školskog parlamenta“ JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola.

Tom prilikom, predsjednik lokalnog parlamenta upoznao je mlade „kolege“ i „koleginice“ sa zatečenim problemima, brojnim realizovanim i planiranim infrastrukturnim projektima, inicijativom da Nikšić dobije status Grada, te naporima koji su uloženi u cilju transparentnijeg rada Skupštine, podizanja kulture dijaloga i snaženja lokalne demokratije…

„Više od svega, raduje me vaša zainteresovanost da stvari mijenjate na bolje, riješenost da date vlastiti doprinos unapređivanju kvaliteta života u našem gradu. Uvjeren sam da će mnogi od vas, u vremenu pred nama, biti odbornici ili poslanici u Skupštini Crne Gore, raditi za opšte dobro i dostojno zastupati interese svog grada. Čekamo vas“, poručio je Vuković.

Sagovornike je upoznao i sa naporima da se skupštinska sala modernizuje, kako bi mogla da pruži optimalne uslove za rad odbornika, medija, ali i NVO i drugih organizacija kojima se, po potrebi, besplatno ustupa na korišćenje. Odgovarajući na njihova pitanja, apostrofirao je činjenicu da Opština Nikšić, vodeći računa o širem društvenom interesu, u najvećoj mjeri mogućeg podržava i rad obrazovno-vaspitnih i zdravstvenih ustanova u našem gradu, kao i da su ukupna izdvajanja za sport i kulturu na veoma visokom nivou.

Predstavnici „Školskog parlamenta“ zahvalili su predsjedniku SO na gostoprimstvu i prilici da se, iz prve ruke, upoznaju sa radom Skupštine. Govorili su o svojim aktivnostima, humanitarnom radu, izrazili želju da se formira Đački parlament koji bi činili nikšićki srednjoškolci i obećali da će se uvijek truditi da direktno učestvuju u kreiranju boljeg i inkluzivnijeg društveno-političkog ambijenta.

Susretu su prisustvovali i sekretarka Skupštine Ivana Šljukić, odbornik Rajko Albijanić i koordinatorka „Školskog parlamenta“ Vesna Josipović.

Foto: SO Nikšić

NIKŠIĆ PROGNOZA