Vuković: Učinićemo sve da  svaka nedjelja bude – Dječija nedjelja

Predsjednik Skupštine opštine (SO) Nikšić Nemanja Vuković, sa saradnicima, ugostio je danas mališane iz Vaspitne jedinice „Kosovka djevojka“, koji su u sklopu obilježavanja „Dječije nedjelje“ izrazili želju da posjete lokalni parlament.

Na samom početku ovog lijepog druženja, prisutni su otpjevali himnu Crne Gore, a najdraže goste pozdravila je  sekretarka SO Ivana Šljukić.

„Vi ste naša radost, naša snaga i svijetla budućnost, i zaista ste nam uljepšali ovaj dan. Hvala vam što ste sa nama. Veliko hvala vašim vaspitačima što brinu o vama i staraju se da odrastete u dobre ljude.“, poručila je Šljukić, nakon čega ih je upoznala sa načinom na koji funkcioniše SO Nikšić.

Vuković je istakao da Opština neumorno radi kako bi sva naša djeca imala lijepo, bezbrižno djetinjstvo, kao i mogućnost da razvijaju sve svoje potencijale.

„Vodimo računa o vašem zdravlju, svakodnevno se trudimo da poboljšamo ekološku sliku grada. U najvećoj mjeri mogućeg podržavamo rad vaspitno-obrazovnih ustanova i sportskih kolektiva u našoj opštini. Gradimo igrališta, sportske terene, trudimo se da prepoznamo i nagradimo svačiji rad i talenat. Svjesni smo da je ulaganje u djecu – ulaganje u našu zajedničku, lijepu budućnost. Stoga vam i obećavam da ćemo učiniti sve kako bi svaki dan bio – dječiji dan, i svaka nedjelja – dječija nedjelja.“, poručio je Vuković.

Potpredsjednik SO Nikšić Arsenije Lalatović poručio je najmlađima da je sa njima sve „i ljepše i lakše“, a sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, Dejan Ivanović, podstakao ih je na živi, prijatni razgovor kroz koje je lokalna samouprava dobila i molbu da izgradi moderno igralište u dvorištu VJ „Kosovka djevojka“, dok su „najhrabriji“ tražili i – zoovrt.

Djeca su Vukoviću darovala sliku sa otiscima njihovih prstiju. Nakon što su i mališanima uručeni prigodni pokloni, uslijedilo je zajedničko fotografisanje i obećanje za novi, skori susret.

foto:SO Nikšić

NIKŠIĆ PROGNOZA