Vuković prvakinjama svijeta: Neka vam svaki naredni korak, u plesu i životu, bude šampionski

Predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković, zajedno sa sekretarom Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Dejanom Ivanovićem, upriličio je prijem za svjetske prvakinje u plesu – Sofiju Burić i Arijanu Kovačević I njihove trenere Nikolinu i Miloša Adžića.

Burić i Kovačević, članice nikšićkog plesnog Kluba “Rojal”,  na  nedavno održanom šampionatu u Poljskoj okitile su se najsjajnijim odličjima.

Vuković je istakao koliko su Nikšić i Crna Gora ponosni na nesvakidašnji uspjeh ovih mladih sportistkinja koje su uspjele da, i pored konkurencije iz preko 30 zemalja svijeta, sa tri kontinenta, „pozlate“ grad pod Trebjesom.

„Vi, i vaši drugari — naše ste istinsko zlato, garancija naše lijepe budućnosti. Neizmjerno cijenimo vaš rad i trud, način na koji predstavljate naš grad i državu. Hvala vam na svemu. Siguran sam da će svaki vaš naredni korak, kako u plesu tako i u životu, biti – šampionski“, kazao je Vuković.

Posebno zahvalio Nikolini i Milošu Adžiću na njihovom decenijskom, posvećenom radu sa mladima. Vuković je naglasio da on, kao i Opština Nikšić, duboko uvažavaju napore svih koji rade sa mladim generacijama, pomažući im tako i da se lakše uhvate ukoštac sa životnim izazovima i postanu dobri ljudi i odgovorni članovi našeg društva.

Ivanović je rekao da će Opština Nikšić i Sekretarijat za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, kroz program sufinansiranja sportskih kolektiva, u najvećoj mjeri mogućeg nastaviti da pomaže razvoj sporta u našem gradu. Šampionkama je uručio  simbolične novčane nagrade.

Naše zlatne djevojke i njihovi treneri su zahvalili na prijemu i govorili o svojim daljim planovima, objasnili šta ih je motivisalo da se posvete plesu, kao i koliko je teško uskladiti sportske obaveze sa drugim obavezama.

Prijemu je prisustvovala i sekretarka Skupštine opštine Nikšić, Ivana Šljukić.

foto:SO Nikšić

NIKŠIĆ PROGNOZA