Vukićević: Šteta je učinjena

Vijest da je UO JU Dom starih ,,Nikšić“ smijenio direktoricu te ustanove, a da je ona inicirala smjenu predsjednika Upravnog odbora i protiv istog podnijela krivičnu prijavu nije me obradovala rekao je predsjednik Opštinskog odbora DPS Nikšić Zoran Vukićević.

„Nije me obradovala iz razloga što se ne radi o stručnoj i kvalitetnoj analizi dosadašnjeg rada, već se radi o unutarpartijskim sukobima. Godine rada u sistemu socijalne zaštite Crne Gore, najvećim dijelom na čelu Doma starih „Grabovac“ u Risnu , i borbe i želje da naši najstariji građani posljednje godine života provedu dostojanstveno, daju mi za pravo da reagujem na aktuelna dešavanja u Domu za stare u Nikšiću“, kazao je Vukićević.

Pritom, kako je kazao, njegova kritika, ovog puta nema politički ton, iako bi, kaže,  mogao i o tome da govori.

„O tome su juče sve rekli akteri događaja, upućujući salve optužbi jedno drugome. Moja kritika se odnosi na narušavanje ugleda Ustanove koja je trebalo da bude, i za koju se nadam da će biti, mjesto puno ljubavi, pažnje i brige prema nemoćnim i starim licima, koje bi im nadomjestilo toplinu porodičnog doma. Umjesto da svojom stručnošću, profesionalizmom, požrtvovanošću ispune misiju Doma i nadograde temelj koji smo postavili, menadžment je učinio da se obistine sve one predrasude koje društvo ima prema ustanovama ovog tipa i dovedu do toga da korisnici već sada napuštaju Dom“, ističe Vukićević.

Naglašava da  vjeruje da smo svi željeli da Dom starih u Nikšiću bude mjesto sa kojim ćemo se ponositi, Ustanova koju ćemo predstavljati našim prijateljima i kolegama iz susjednih država.

„Želim da nas sve podsjetim, da je Crna Gora u odnosu prema ranjivim kategorijama stanovništva i prema generaciji ljudi treće životne dobi koja zaslužuje svako poštovanje i roditeljsko, i društveno i državno, položila ispit zrelosti. Nikšić je trebao da bude još jedan uspješno položen ispit. Trenuto stanje u Nikšiću trebalo bi da nas sve navede da se zapitamo đe smo kao društvo stigli i da se ZABRINEMO. Kada shvatimo da je rad u domu za stare privilegija, a rukovođenje ogromna odgovornost i ponos, imaćemo šansu“, zaključuje se u saopštenju.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA