Voz na relaciji Beograd-Bar kasni najmanje sedam sati, pokidana kontaktna mreža

Voz na relaciji Beograd-Bar kasni najmanje sedam sati. To su „Vijestima“ ispričali putnici tog voza.

Portparolka Željezničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG) Jovana Jovanović kazala je „Vijestima“ da je u ponedjeljak oko 17 časova došlo do kidanja kontaktne mreže zbog čega je saobraćaj Podgorica-Bijelo Polje-Podgorica i dalje u prekidu.

„Međunarodni voz iz Beograda čekao je na dolazak elekto lokomotive i trenutno je na putu ka Kolašinu. Moguće je zadržavanje u Trebješici radi prevlačenja dizel vučom do Podgorice ali očekujemo da će napon na mreži u međuvremenu biti uključen. Ekipe Željezničke infrastrukture rade na otklanjanju problema i očekujemo da će napon biti uskoro uključen. Za lokalne vozove na ovoj relaciji organizovani su autobusi“, navela je Jovanović.

Voz je tek prije nekoliko minuta ponovo krenuo iz Kolašina.

„Uredno sam krenuo iz Beograda u određeno vrijeme. U četiri sata ujutru bili smo u Bijelo Polje. Tamo smo čekali do sedam sati, a onda konačno krenuli za Kolašin“, kazao je jedan od putnika tog voza Bogdan Popović.

Drugi putnici tvrde da im je bilo hladno, a i da su neki i taksijem, nakon višesatnog čekanja, krenuli za Podgoricu.

„U Kolašinu smo već više sati. Ljudi se žale. Hladno im je. Voz je poluprazan. Mnogima je dodatan trošak to što moraju da plate taksi. Evo, prije par minuta smo počeli da se ukrcavamo. Valjda ćemo sada stići“, rekao je Popović.

foto: ŽPCG

NIKŠIĆ PROGNOZA