Vojinović počela štrajk ispred zgrade Opštine Nikšić, traži da joj riješe stambeno pitanje

Konstantina Vojinović predsjednica NVO „Izvor života“ danas je ispred zgrade Opštine Nikšić počela štrajk jer joj, kako je rekla novinarima, nisu odgovorili na zahtjev za rješavanje  stambenog pitanja. Zbog, kako kaže, lošeg zdravstvenog stanja, štrajkovaće svakodnevno po nekoliko sati, a njen zahtjev je da razgovora sa predsjednikom Opštine Nikšić Markom Kovačevićem.

Kovačević je danas bio službeno odsutan, a iz Opštine su novinarima kazali da će se oglasiti povodom navoda i zahtjeva Vojinović .

Vojinović smatra da je, kako ističe, „zaslužna građanka Nikšića“ te da Opština najmanje što može je da joj riješi stambeno pitanje. Donor je bubrega, na čelu je organizacije koja je u Nikšiću otvorila Narodnu kuhinju i, kako podsjeća, pomogla da se izgradi više stambenih jedinica za socijalno ugrožene.

„Prije usvajanja budžeta sam podnijela zahtjev za rješavanje stambenog pitanja i zahtjev za pomoć Narodnoj kuhinji koji je najmanji bio u Crnoj Gori. Ni na jedan nisam dobila odgovor, osim samo od rukovodioca za stambena pitanja gdje se navodi da sam odbijala stanove koji su mi do sada nuđeni, što nije istina“, kazala je Vojinović.

Sa ćerkom živi kao podstanar, a prema potpisanom sporazumu sa bivšim potpredsjednikom Opštine Nikšić Draganom Perović, za zakupninu stana lokalna uprava joj nadoknađuje 100 eura.

Vojinović ističe da je Opština ponudila nekoliko mogućnosti za rješenje njenog problema, a jedan je da joj se za zakupninu stana nadoknađuje mjesečno po 250 eura.

„Druga da mi Opština da neki urušeni objekat koji je neuslovan, a koji bih ja prevela na sebe i adaptirala uz pomoć prijatelja i privela namjeni za stanovanje, i treća da mi dodijele neki stan koji će biti moje vlasništvo“, rekla je između ostalog Vojinović.

Biljana Brašnjo

foto:RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents