Vodovod Nikšić: Nove restriktivne mjere za Župu nikšićku

Iz preduzeća Vodovod i kanalizacija Nikšić obavijestili su da će od sjutra (04.08.2023.) stupiti na snagu nove mjere cjelodnevnog isključenja korisnika usluga sa vodovodne mreže u Mjesnoj zajednici (MZ) Župa nikšićka.

Kako pojašnjavaju razlog je nemogućnost sistema da zadovolji potrebe snabdijevanja vodom svih potrošača u ovom dijelu nikšićke opštine.

„Isključenja sa mreže će se vršiti po unaprijed utvrđenom rasporedu i to na način što će određena župska sela svakog trećeg dana imati vodu, dok će za preostali dio važiti restriktivni režim vodosnabdijevanja“, naveli su iz Vodovoda.

Sela mjesne zajednice Župa će biti podijeljena u 3 grupe za sprovođenje ovih mjera i to:

Grupa I: Liverovići, Bastaje i Carine;

Grupa II: Bjeloševine, Dučice, Staro Selo i Jugovići;

Grupa III: Kute i Vasiljevići.

Počevši od sjutra (04.08.2023.), po prethodno navedenom rasporedu, sela iz grupe I (Liverovići, Bastaje i Carine) će imati redovno vodosnabdijevanje, prekosjutra sela iz grupe II i tako redom. Navedeni režim vodosnabdijevanja u MZ Župa je na snazi do daljnjeg.

„Napominjemo da je ovo Društvo, korisnicima usluga kojima po utvrđenom rasporedu bude obustavljeno vodosnabdijevanje, obezbijedilo dostavu cistijerne sa vodom za piće, ukoliko za to bude bilo potrebe“, istakli su iz Vodovoda.

Foto: Ilustracija

NIKŠIĆ PROGNOZA