(VIDEO) Who see, Lexington band, Valentino, Riblja čorba ovog ljeta u Plužinama

Manifestacija ,,Pivska priča 2023” koju treću godinu zaredom organizuju Park prirode ,,Piva” i Opština Plužine biće obilježena nizom koncerata, te će publika na platou gradskog amfiteatra uživati u pjesmama poznatih izvođača i grupa sa ex-Yu scene.

,,Pivska priča ima za cilj promociju Parka prirode ,,Piva” i cjelokupne teritorije Opštine Plužine kao turističke destinacije. Podrazumijeva serijal od nekoliko koncerata koji će se tokom ljetnjih mjeseci održati u Plužinama na gradskom amfiteatru. 16. juna, nakon nastupa plesnih klubova iz Plužina i Nikšića, nastupiće klapa iz Kotora Who see. 24. juna, u sklopu nove manifestacije ,,Dani Pivskog jezera” biće održan koncert Lexington benda. Treći koncert biće održan 15. jula kada će nastupiti Indira, bivša članica hrvatske grupe Colonia. 29. jula Plužine će posjetiti grupa Valentino, a u okviru bogatog programa proslave Dana Opštine Plužine, 4. avgusta nastupiće Peđa Jovanović. Posljednji koncert planiran je za 19. avgust kada će nastupiti Riblja čorba”, kazao je Nikola Cicmil, direktor Parka prirode ,,Piva”.

U periodu od 23. do 25. juna po prvi put u Plužinama organizuje se manifestacija ,,Dani Pivskog jezera”.

,,To je nova manifestacija koja ima za cilj promociju turističkih potencijala Pivskog jezera, sa jedne strane, a sa druge strane organizacijom ove manifestacije želimo da skrenemo pažnju na neke probleme sa kojima se suočavaju turistički radnici i turisti prilikom korišćenja Pivskog jezera u turističke svrhe. Tu u prvom redu mislim na nizak nivo jezera koji je bio prisutan u toku ljetnjih mjeseci prethodnih godina, ali isto tako i na problem neporibljavanja koji je prisutan dugi niz godina”, istakao je Cicmil.

Osim prirodnih ljepota i kulturno-istorijskih znamenitosti, ,,Pivska priča 2023” jedan je od razloga više da ovoga ljeta provedete bar nekoliko dana u Plužinama, gradu na obali Pivskog jezera.

Vanja Damjanović
Foto/video: RTNK

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA