(VIDEO) Vuković: Strategijom razvoja Nikšića stvaramo uslove za investicije od 200 miliona eura

Na području nikšićke opštine u toku je realizacija više vrijednih infrastrukturnih projekata koji će značajno poboljšati kvalitet života građana. Predsjednik Skupštine opštine (SO) Nikšić Nemanja Vuković istakao je da lokalnu samoupravu i u narednoj godini očekuje još dosta posla.

„Građani će osjetiti benefite kada se sve to završi što smo započeli. U svemu tome najteže je bilo obezbijediti sredstva, ali mi smo u tome uspjeli i mnogo truda je uloženo. Mislim da će naredna godina biti još bolja od ove“, kazao je Vuković u jutarnjem programu RTNK.

Za realizaciju većih projekata, poput nastavka rekonstrukcije Bulevara 13. jul, radove u Školskoj ulici, te Vatrogasni dom sredstva su obezbijeđena iz kapitanog budžeta države. Vuković je naglasio da je sve to Nikšiću omogućeno zahvaljujući zalaganju poslanika iz redova sadašnje vlasti koji su iz Nikšića, ali i pojedinaca.

„Napravili smo jednu zaista dobru vezu i sa Upravom za kapitalne projekte, sa poslanicima iz Nikšića koji žele da doprinesu svom gradu, da pomognu i lokalnoj vlasti. Tako da osim što dolazimo iz istih političkih subjekata  svima nam je interes Nikšića na prvom mjestu“, kazao je Vuković.

Da je, kako je rekao, jedan od razloga dobrog rada upravo sinergija lokalne vlasti sa svima koji žele dobro gradu, primjer je i Radio-televizije Nikšić koja će uskoro dobiti novi prostor za rad.  

„Vidio sam da je juče raspisan još jedan tender negdje oko 300.000 eura za opremanje tog prostora, za novu tehnologiju  i zaista vaš rad i vaša posvećenost apsolutno zaslužuje najbolje uslove i siguran sam kada dobijete najbolje uslove da ćete podići kvalitet na još veći nivo i da ćete tako nastaviti.Kada je riječ o RTNK veliku ulogu u obezbjeđivanju sredstava odigrao je direktor Nikola Marković. Tako da smo čini mi se napravili jednu sinergiju svih ljudi koji žele dobro  Nikšiću. Nikšić je grad svih i treba da bude grad koji će da pruža mogućnosti svima i mislim da samo takav pristup može da donese dobro“, naglasio je Vuković.

Nikšić će dobiti i jedan od najvažnijih dokumenata-Strateški plan razvoja kojim je  zaključno sa 2028.godinom predviđena realizacija 148 projekata vrijednih čak 200 miliona eura. Vuković je podsjetio da je prethodni Strateški plan razvoja Nikšića istekao 2019. godine, ali da je realizovan u veoma malom proentu te da najveća opština u Crnoj Gori poslednje četiri godine nije imala plan razvoja.

„ Čini mi se da Strateški plan razvoja grada nije nije spisak lijepih želja. Sve je to lijepo vidjeti i pročitati, ali mislim da imamo dobru osnovu da ta Strategija u najvećoj mjeri mogućeg bude realizovana i da od nje osjete benefite svi građani Nikšića i mi koji smo svoje živote i svoju sudbinu vezali za ovaj grad. I zaista se trudimo da radimo najbolje što možemo i u korist svih građana jer ćemo uostalom i mi živjeti u ovom gradu nakon što prođu i funckije i pozicije. Sve je to prolazno, ostaju naša djela, naši rezultati. Volio bih da nas grad i naši sugrađani po tome pamte, a nadam se da će nas pamtiti na pozitivan način  jer zaista mislim da smo u ove dvije godine pokazali  koliko se u Nikšiću moglo i prethodnih godina raditi samo da je bilo volje i da prioritet nisu bile neke druge stvari a ne razvoj grada i dobro građana“, ocijenio je Vuković.

Biljana Brašnjo

foto/video:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA