(VIDEO) Višnjić: Počeli radovi vrijedni 70 hiljada eura na izgradnji igrališta u gradskom parku

Počeli su radovi vrijedni 70.000 eura na izgradnji igrališta u gradskom parku. 40.000 eura opredijeljeno je za iskop, nasip i tamponiranje, ugradnju betonske površine i postavljanje tartan ploče i 30.000 eura za mobilijar, između ostalog, table za informacije, ljuljaške, klackalice, postavljanje zip-lajn sprave za djecu. Što se tiče postojećeg mobilijara biće postavljen u sklopu rekonstrukcije igrališta u Staroj varoši.

Igralište u gradskom parku koje je oduvjek privlačilo veliki broj djece i roditelja uskoro će dobiti novi sjaj. U cilju kvalitetnijeg, zanimljivijeg i bezbjednijeg boravka mališana u parku, nedavno je počela rekonstrukcija za koju su izdvojena značajna novčana sredstva.

„Vrijednost investicije je 70.000 eura, a izvođač je FIDES D.O.O iz Podgorice. 40.000 eura otići će na grube i fine radove, dok je 30.000 opredjeljeno za mobilijar. Pod radove spadaju iskopi i nasipanje, postavljanje tampona i izlivanje betonske površine kao i postavljanje tartan ploča u crvenoj boji“, kaže Predrag Višnjić iz Sekreterijata za investicije i projekte Opštine Nikšić.

Novčanim sredstvima obuhvaćen je i raznovrstan, savremen mobilijar namjenjen najmlađim sugrađanima.
„Pod mobilijarom spadaju info tabla, zatim dvije klackalice, dvije njihalice u obliku životinja za djecu, ljuljaška, kombinovana sprava tobogana sa ljuljaškom, zip-line, kao i piramidalna mreža za djecu“, navodi Višnjić.

Postojeći mobilijar iskoristiće se za rekonstrukciju igrališta u Staroj varoši.

„Kada su u pitanju druga igrališta i uređenje parkova, fokus nam je na upravo završenom igralištu u MZ Ćemenca, gdje smo presvukli postojeću betonsku površinu i ogradili igralište, kao i već urađen park u topolama kod Krupca, gdje je završen park i igralište za djecu“, ističe Višnjić.

Rok za izvršenje radova je 30 dana od uvođenja izvođača u posao.

Aleksandar Nikčević
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA