(VIDEO) Vidikovac iznad Slanog jezera dobio panoramske klupe i bilbord

Vidikovac iznad Slanog jezera obogaćen je panoramskim klupama i bilbordom, na kom se, s jedne strane, nalazi mapa grada, a sa druge tabla sa QR kodovima putem kojih svi posjetioci na moderan i brz način mogu dobiti informacije o destinacijama koje treba obići u Nikšiću.

Za akciju uređenja zaslužni su Turistička organizacija Nikšić i NVO Ozon.

Mitar Barać, direktor TO Nikšić, kaže da bez uređenog prostora nema ni turističke valorizacije nekog mjesta, a da je u tom smislu ovo područje bilo među priroritetima jer se posjetioci koji dolaze iz pravca primorja prvo sa njim susretnu.

„Negdje je bila ideja da prirodne ljepote stavimo u prvi plan na način da neke devastirane prostore – kakav je nekada bio i ovaj vidikovac – dovedemo u red, da dobiju novu namjenu, da se posjećuju i da ih građani iskoriste za odmor“, objašnjava Aleksandar Perović iz NVO Ozon.

Ovo je tek prva od zajedničkih aktivnosti koje ove dvije organizacije planiraju sprovesti u narednom periodu u cilju aktiviranja turističkih resursa, ali i podizanja svijesti o tome koliko je važno da svi uređujemo i štitimo životnu sredinu. Najavljuju i potpisivanje memoranduma o saradnji, ali i druge radove na valorizaciji nikšićkih jezera.

„Raduju signali iz EPCG da u narednom periodu izdvoje sredstva za uređenje brane na Krupcu, a u planu je i postavljanje novih klupa na brani, posuda za otpatke i dr. Nadam se da ćemo uspjeti i da uredimo šetačke staze na Krupcu i Slanom jezeru“, kaže Barać, dodajući da će se tada govoriti o valorizaciji nikšićkih jezera u punom kapacitetu.

Nevena Brkuljan
Foto/video: RTNK

1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Ranije ideje i pokusaje da se asvaltira obilaznica oko Slanog jezera je potrebno konacno realizovati

NIKŠIĆ PROGNOZA