(VIDEO) Učenici OŠ „Ratko Žarić“ ostvarili izuzetan uspjeh na HIPPO Olimpijadi iz engleskog jezika

Učenici Osnovne škole (OŠ) „Ratko Žarić“ ostvarili su izuzetan uspjeh na ovogodišnjoj međunarodnoj HIPPO Olimpijadi iz engleskog jezika – u kvalifikacijama za finale, održanim krajem maja u Veneciji, ta vaspitno-obrazovna ustanova imala je 4 predstavnika, od kojih je njih troje izborilo plasman u TOP 10.

HIPPO Global asocijacija je ove godine pod sloganom Engleski bez granica okupila preko 67 hiljada osnovaca i srednjoškolaca iz 60 država sa istim ciljem – da provjere koliko uspješno vladaju vještinama i kompetencijama neophodnim za funkcionalnu upotrebu engleskog jezika. Dio tog globalnog događaja bili su i učenici osnovnih škola iz Nikšića.

Za učešće u prvoj, preliminarnnoj rundi prijavilo se 570 osnovaca iz našeg grada, od kojih je njih 107 predstavljalo školu Ratko Žarić.

Ta vaspitno-obrazovna ustanova je u narednoj, polufinalnoj rundi imala 16 takmičara, od kojih su četiri – Andrija Glušica, Ognjen Cerović, Nemanja Simanić i Irina Veličković izborili plasman u kvalifikacije za finale, koje je organizovano od 23. do 25. maja u Veneciji. Sa 76 osvojenih poena, učenik 6. razreda Andrija Glušica je u kategoriji svojih vršnajaka osvojio 4. mjesto. Godinu stariji, Ognjen Cerović i Nemanja Simanić osvojili su 75 poena i podijelili 7. mjesto, dok je polumaturantkinja, Irina Veličković, sa 62 poena, zauzela 24. mjesto.

Mentori učenicima koji su izborili plasman u treću rundu HIPPO takmičenja su profesorke Jelena Doknić, Mirjana Đukanović i Emilija Pejović.

Mina Gezović
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA