(VIDEO) Učenici OŠ „Olga Golović“ pobjednici Opštinskog takmičenja iz matematike

Drugo superfinale opštinskog kviza iz matematike za osnovce održano je danas u Tehnopolisu. Ovaj kviz koji već drugu godinu organizuje aktiv matemetike u OŠ „Milija Nikčević“ podržali su Opština Nikšić i Udruženje nastavnika matematike Crne Gore.

Prvo mjesto pripalo je OŠ „Olga Golović“, drugo „Milija Nikčević“, a treće školi „Mileva Lajović Lalatović“.

Prije dvije sedmice u OŠ „Milija Nikčević“ održano je opštinsko takmičenje na kom je učestvovalo 12 škola. U superfinale ušle su škole : Olga Golović, Milija Nikčević i Mileva Lajović Lalatović. Ekipe čine po četiri učenika završnih razreda a nastavnik matematike u OŠ „Milija Nikčević“ – Nikola Radojičić kaže da su svi pokazali zavidno znanje i zalaganje pa su organizatori kviza pripremili i nagrade za sve učesnike superfinala.

Predsjednica skupštine Udruženja nastavnika matematike Crne Gore Irena Pavićević kaže da je interesovanje za ovaj predmet malo pa se nastavnici trude da učenike na zabavan način upoznaju sa mogućnostima koje pruža dobro znanje matematike.

Za današnji kviz pripremljeni su zadaci koji testiraju dosad stečeno znanje i logiku, a svi ljubitelji matematike su sa nestrpljenjem čekali početak kviza.

Pored trofeja i medalja svi učesnici kviza dobili su i matematički časopis Dijagonala.

Dragica Kankaraš
Foto/video: RTNK

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents