(VIDEO) Kovačević otvorio izložbu u OŠ „Milija Nikčević“: Umjetnost je uvijek ljekovita

U okviru Dječije nedjelje u Osnovnoj školi (OŠ )“Milija Nikčević” danas je organizovano više događaja – izložba radova, međuškolsko takmičenje u skoku u dalj i posjeta Meteorološkoj stanici.

Likovni radovi učenika koji su danas krasili hol OŠ „Milija Nikčević“, započeti su na Trgu slobode u okviru manifestacije Septembarski dani. Izložbu je otvorio predsjednik Opštine, Marko Kovačević koji je pohvalio trud i umijeće učenika, kao i predanost nastavnice Angeline Janjušević.

,,Ove aktivnosti su uvijek poruka da najteža stanja možemo da prebrodimo ako se bavimo umjetnošću. Ne moramo u tome biti najbolji, ali ona je po nas ljekovita ako se time bavimo i pomaže nam u životu ma čime se bavili. Zbog toga je ova izložba divna i ja čestitam učenicima i nastavnici Janjušević“, naglasio je Kovačević.

Nastavnica Angelina Janjušević istakla je da je ponosna na svoje učenike, koji nijesu krili oduševljenje što su imali priliku da izlože svoje radove, a ovom prilikom predsjednik Opštine imao je tu čast da izabere rad koji će krasiti njegu kancelariju.

,,Uvijek sam zadovoljna jer oni odgovorno pristupaju zadacima. Bili su mnogo dobri i vrijedni, izložbu su počeli na Trgu i završili u školi“, kazala je Janjušević.

Nakon izložbe, u dvorištu škole organizovano je međuškolsko takmičenje u skoku u dalj, a učenici četvrtog razreda posjetili su Meteorološku stanicu.

Vanja Todorović

foto/video:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA