(VIDEO) U Dom zdravlja Nikšić bez većih gužvi

U periodu intenzivnijeg korišćenja godišnjih odmora, Dom zdravlja Nikšić funkcioniše uobičajno, bez većih gužvi. U toku smjene, prema riječima PR ustanove Tamare Ćalasan, po organizacionoj strukturi,  ordiniraju 4 ljekara opšte prakse.

 „ Pokrivene su i naše terenske ambulante, Kličevo, Župa, Vidrovan, Velimlje, Bogetići i ostale, prema ustaljenom rasporedu. Ima dana kada su guzve povećane ali dana kada to nije slučaj, te moram da istaknem dodatni napor naših ljekara koji čine dodatne napore da sugrađanima ukažu zdravstvenu pomoć ali i njegu koja im je potrebna“, dodala je Ćalasan.

Rad u Domu zdravlja Nikšić, organizovan je u dvije smjene od 7 do 21 sat, ali u cilju smanjenja eventualnih gužvi iz ustanove apeluju da se propisane terapije naručuju par dana prije isteka roka.

„ U Domu zdravlja se trudimo da sve terapije budu na vrijeme ispisane, ali apelujemo na sve sugrađane da par dana prije isteka terapije dođu do kartoteke kako bi sve regulisali na vrijeme i dobili terapiju blagovremeno.  Takođe, postoji i broj telefona- call centar, ali i izabrane sestre svakog ljekara takođe mogu zakazati termine za zdravstvene osiguranike.“

Građani koje smo zatekli u hodnicima Doma zdravlja saglasni su da pregled kod izabranog ljekara ne čekaju dugo te da su zadovoljni odnosom medicinskog osoblja prema pacijentima.

Korišćenje servisa e-zdravlje jedan je od načina da se zdravstvenim osiguranicima olakšava pristup informacijama u sistemu,  te im je omogućeno zakazivanje ili eventualno naručivanje propisane terapije.  

Dragana Papović

foto/video:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA