(VIDEO) Sabastijanu iz Nikšića za prvi korak treba pomoć dobrih ljudi

U nikšićkom naselju Gračanica živi Sabastian Kastrati, hrabar šesnaestogodišnji dječak koji se svakodnevno suočava s brojnim izazovima. Rođen je prije vremena, a u šestoj godini života dijagnostifikovana  mu je cerebralna paraliza. Sebastian živi sa majkom, Nafiljom, u kući koju im je dodijelio Centar za Socijalni rad.

Sabastian je imao dvije operacije u Podgorici, ali kako vrijeme prolazi, postaje sve jasnije da mu je potrebna treća kako bi njegovo zdravstveno stanje bilo bolje i da bi mogao da učini prvi korak. Operaciju bi trebalo obaviti u Turskoj, a troškovi iznose od 50.000 eura.

Pored nedostatka sredstava za operaciju, porodica se suočava i sa brojnim drugim problemima. Zato, upućuju apel svim ljudima dobre volje i velikog srca da pomognu Sabastianu uplatom novčanih sredstava na žiro račun u CKB banci na broj 510200598226518446.

Nafilja, majka dječaka, suočava se s teškim izazovima svakodnevnog života. Konstantna briga o sinu, njeno narušeno zdravlje, te potreba da bude uz Sabastijana, onemogućavaju joj da radi. Sa svim izazovima suočava se sama, jer je, kako kaže, izostala pomoć gotovo svih.

Uprkos svim poteškoćama, Sabastian ne gubi nadu. Vjeruje da će mu ljudi velikog srca pomoći da ostvari svoju želju za boljim zdravljem. Osmijeh koji je konstantno prisutan na njegovom licu govori mnogo više od riječi.

Svaka donacija je, kako poručuju naši sagovornici,  od neprocjenjive vrijednosti i pomaže ovom hrabrom dječaku da ostvari svoje snove.

Ana Radlović

foto/video:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA