(VIDEO) Rampa za goste: Vlasnici lokala i stanari Siti kvarta u raskoraku

Stanari lamela u Studentskoj ulici u Siti kvartu pokušali su da u blokovskoj ulici ka parkingu postave rampu kako bi onemogućili nepropisno parkiranje uz saobraćajnicu. Iz istog razloga postavili su i zaštitene stubiće. Međutim, Komunalna inspekcija zabranila je radove, jer stanari nijesu imali odobrenje. Na mjestu gdje su planirali da postave rampu ostali su prekopi koje su napunili pijeskom, dok zaštitni stubići nijesu uklonjeni.

Stanari kažu da je u ulici haos, te da ugostitelji rade u kasno. Oni smatraju da imaju pravo da postave rampu, a o daljim koracima, kako su kazali odlučiće na sastanku za nekoliko dana.

Ugostitelji se protive ideji stanara da se postavi rampa, jer kako kažu, ulica je zajednička. Igor Raičević, ugostitelj, kaže da su od stanara dobili obrazloženje da pokušavaju da postave rampu zbog gužve koja se pravi u ulici i nepropisno parkiranih automobila.

– Oni tvrde da su to sve auta nas koji držimo lokale i naših gostiju. Međutim 90 odsto tih automobila je stanara zgrade, čak i upravnika koji imaju kartice za parking koji je ograđen rampom, ali muka im je 30 metara da pređu ulicu i onda krivicu svaljuju na nas. Postoje automobili koji su parkirani od naših gostiju, kopirnica, kladionica i ostalih poslovnih objekata, ali ne možemo mi da utičemo na to gdje će neko parkirati automobil. Možemo da ih upozorimo i skrenemo pažnju, ali to je sve. Juče smo dok su pokušavali da postave rampu zvali Komunalnu inspekciju koja je obustavila radove, jer stanari nemaju odobrenje za rad. Početak ulice je ostao raskopan, a komunalna inspektorka je naložila da moraju sve da vrate u prvobitno stanje. Juče je to bila rupa danas su samo nabacali šljunak. Tražimo da se ulica vrati u prvobitno stanje što je i naloženo od strane Komunalne inspekcije – rekao je Raičević.

Raičević kaže da, ukoliko bi postavili rampu, svi poslovni objekti bi mogli da stave ključ u bravu.

– Ne bi mogli radnici da nam parkiraju kola, ne bi mogla roba da nam se doprema. Da dođe do požara kako će vatrogsci ili Hitna pomoć da priđu lokalu. Rekli su nam da će obezbeđenje 15 dana da stoji tu i podiže rampu. Šta posle, kako da priđu vozila. Ulica je od javnog interesa i ne bi smjela da se zatvori – kazao je Raičević.

On ističe da su stanari nelegalno postavili i stubiće duž ulice.

– Postavili su stubiće i na ulicu i na trotoar. Ni za to nemaju dozvolu. Postavljaju i ogradu duž lamele što je takođe zabranjeno, jer odobrenje nemaju – ističe Raičević.

Izvor, foto/video: DAN

NIKŠIĆ PROGNOZA