(VIDEO) Pogledajte priču o mladom Nikšićaninu Milenku Miličiću, budućem ljekaru

U vremenu novih sistema vrijednovanja, gdje materijalno dominira, neke informacije djeluju gotovo ljekovito. Uglavnom ih pronalazimo među mladim ljudima čiji izbori i prioriteti su u saglasju upravo sa sistemom vrednovanja, koji smo, čini se zaboravili.

Nije zaboravio, i nije jedini, ali isto tako ih nema previše, ni Milenko Miličić, koji je uprkos jakoj konkurenciji, upisao Medicinski fakultet u Beogradu. Dakle, o znanju govorimo.

Nikšić – grad bogate kulture i tradicije. Iznjedrio je mnoge poznate pisce, pjesnike, akademike, ljekare. O njemu najbolje ipak govore mladi ljudi koji će dobar glas grada pronositi daleko van granica Crne Gore. Jedan od njih je maturant Prve srednje stručne škole, Milenko Miličić.

Upisao je Medicinski fakultet u Beogradu, a među 1.068 prijavljenih mladi Nikšićanin bio je sedmi na rang listi.

Krećući stopama starijeg brata Maksima, porodica Miličić, spremna je za dvije diplome ljekara.

Ljubav prema plemenitom i humanom zanimanju rodila se među zidovima kabineta anatomije, a stranice dnevnika bile su skromne da bi se upisao broj petica koje je Milenko zaslužio.

Iako spreman za veliki rad i odricanje koje ga u budućnosti očekuju, ovaj vrijedni momak kaže da najveću zahvalnost za uspjeh duguje profesorima – Ljubu Samardžiću i Biljani Janjušević.

Prema rezulatatima na rang listi, naš Milenko je na sedmom mjestu po osvojenim poenima ali ne zaboravlja da pomene i druga iz klupe, Abazović Aleksu koji je takođe budući student Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Da se snovi ostvaruju onima koji imaju hrabrosti da koračaju za njima dokaz je i Milenkov primjer. Iako staza koju bira nije laka, spremno kreće putem izazova uz nadu da će jednog dana, sa još boljim znanjem, služiti sugrađanima.

Dragana Papović

foto/video:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA