(VIDEO) Poboljšani uslovi za boravak u Domu učenika i studenata „Braća Vučinić“

Dom učenika i studenata „Braća Vučinić“ je tokom ljetnjeg odmora radio na poboljšanju uslova za boravak svojih korisnika – završene su aktivnosti na modernizaciji i adaptaciji kuhinje, proširenju kapaciteta restorana, rekonstrukciji sanitarnih čvorova i prostora za rad administrativnog osoblja u prizemlju objekta, a inovirana je i procedura ishrane u menzi uvođenjem elektronskog sistema koji omogućava efikasniju i bržu uslugu, precizniju evidenciju nabavke i potrošnje namirnica i bolje planiranje jelovnika na mjesečnom nivou.

„Protest studenata Filozofsakog i Filološkog fakulteta u martu ove godine, među čijim zahtjevima je istaknut i onaj o uvećanju kapaciteta menze doma Braća Vučinić, bio je alarm za nadležne da je u tom segmentu neophodna hitna intervencija, koja je, zahvaljujući podršci Ministartva prosvjete, rezultirala, između ostalog, adaptacijom i modernizacijom kuhinje i proširenjem prostora za potrebe studentskog restorana“, ističe direktoraka Doma, Mirjana Spasojevuić.

Ono što predstoji je opremanje restorana novim mobilijarom.

Inovirana je i procedura ishrane u menzi uvođenjem elektronskog sistema koji omogućava efikasniju i bržu uslugu, precizniju evidenciju nabavke i potrošnje namirnica i bolje planiranje jelovnika na mjesečnom nivou.

Rekonstruisani su i sanitarni čvorovi, elektro mreža i prostor za rad administrativnog osoblja u prizemlju objekta, ističe Spasojević.

Adaptacija kuhinje i studentskog restorana početak je promjena na bolje kojima teže kako zaposleni tako i korisnici usluga nikšićkog doma.

U planu je i uređenje prostora oko objekta i izrada prilazne saobraćajnice, a za teradove već imaju urađen projekat.

Prijavljivanje učenika i brucoša za smještaj u domu za nastavnu 2023/24 je završen, a njihov broj je i ove i ove godine bio znatno veći od broja slobodnih mjesta. Sredinom mjeseca biće otvoren Konkurs za smještaj studenta starijih godina, koji na rapolaganju imaju oko 200 mjesta u tom i studentskom domu „Onogošt“.

Mina Gezović
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA